- reklama -
Suroviny
- Masové kuličky:
- 600 g vepřového mletého masa
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 lžíce másla
- 1-2 vajíčka
- strouhanka na zahuštění
- sůl
- pepř
- 1 lžička chilli
- 1 lžíce majoránky
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky (může být barva podle toho, jaké papriky máme doma)
- 200 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíce medu
- několik kapek citrónové šťávy
- několik kapek Worcesterové omáčky
- 30 g nasekaných čerstvých bylinek (oregano, petržel, bazalka, pažitka …)
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu s cesnakom nasekáme na drobné kocky, na masle orestujeme, zmiešame s mletým mäsom, pridáme vajcia, ľahko zahustíme strúhankou, ochutíme soľou, korením, paprikou a majoránkou. Z hmoty tvoríme menšie guličky, ktoré na tuku vyprážame zo všetkých strán. Guľky vyberieme a dáme bokom.
-
Na výpeku krátko orestujeme na prúžky narezané papriky a na kolieska narezané cibule. Zalejeme vývarom, vínom a pridáme med. Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu, worčestrovú omáčku a dusíme asi 8 minút.
-
K zelenine pridáme mäsové guľky, krátko premiešame a prehrejeme. Na záver vmiešame nasekané bylinky. Podávame s cestovinami, zemiakmi, alebo pečivom.
Kuchařka: tejaja