Pappardelle s mořskou treskou

91
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g Pappardelle
400 g mořské tresky
150 g brokolice
150 g květáku
70 g másla
100 ml smetany
mouka (lžíce)
(Chop suey)kari koření
citron
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny s rybou jsou velmi rychlým a chutným jídlem pro celou rodinu, tak pojďme na to…

    Brokolici a květák rozdělíme na růžičky velikosti sousta a vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě, poté zchladíme ve studené vodě a necháme stranou.

  2. Rybí filet z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme rybu cca 5 minut po obou stranách (dozlatova).

  4. Mezitím uvaříme vaječné!!!! těstoviny v osolené vodě. Opečenou rybu přendáme na talíř a roztrháme opět na velikosti sousta.

  5. Ve výpečku z ryby (pokud je ho málo, přidáme lžíci másla) osmahneme koření chop suey (nebo kari – nebo pro menší děti lze úplně vynechat), přidáme lžíci mouky a vytvoříme tekutější jíšku.

  6. Poté přilijeme smetanu, abychom vytvořili hustější omáčku (většinou postačí půlka krabičky smetany). Ochutíme trochou citronové šťávy, popřípadě dosolíme.

  7. Ve finále smícháme scezené těstoviny s omáčkou, zeleninou a rybou a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

– množství ingrediencí je pouze orientační, obecně platí hrnec těstovin, miska zeleniny a miska ryby

– pro domácí těstoviny používám na tuhle porci cca 300 g hladké mouky, 3 vejce a trochu olivového oleje.

– mořskou tresku lze nahradit jakoukoliv jinou rybou, která se při smažení nerozpadne (losos, štika…)