- reklama -
Suroviny
2 porce
- hrst nakrájených čerstvých nebo sušených hříbků
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 50 g anglické slaniny
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 šalotku nebo menší cibuli
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžičku Knorr kuřecí sušený vývar – nemusí být
- na posyp strouhaný parmazán a petrželku
- Na domácí nudle (pappardelle):
- 250 ml hladké mouky
- vejce
- lžíce oleje
- vodu kolik pojme mouka
- + mouka na podsyp
Postup přípravy receptu
-
Uděláme čerstvé domácí široké nudle (pappardelle) nebo lze uvařit koupené. Pokud máme hříbky sušené, předem je namočíme.
-
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme česnek, kostičky anglické slaniny a orestujeme. Přidáme (vymačkané) hříbky, mírně podlijeme a podusíme do měkka. Zalijeme smetanou, přidáme sůl, pepř nebo Knorr a povaříme do požadované hustoty. Promícháme s vařenými nudlemi.
-
Podáváme posypané parmazánem a petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Uvařeno podle receptu od mé dcery.
Kuchařka: Marie Svarcova