- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky bílého chleba
- 3 rajčata
- 1 salátová okurka
- 1/2 červené cibule
- lžíce nasekané bazalky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- bílý vinný ocet
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky a dejte do misky se studenou vodou, do které přidáte 2 lžíce vinného octa. Tím se cibule zbaví palčivosti a zesládne. Po asi 2 hodinách vylovte.
-
Chléb opečte nasucho, nakrájejte na čtverečky. Okurku na krájejte na půl kolečka, rajčata na měsíčky. Zeleninu smíchejte s chlebem, přidejte bazalku, osolte a opepřete.
-
Zakápněte olivovým olejem a vinným octem, lehce promíchejte a dejte na hodinu do ledničky. Můžete z oleje, vinného octa, soli a pepře ušlehat jemný dresink.
Poznámka od kuchařky
Ideální jídlo pro babí léto, rajčata jsou pěkně vyzrálá a chutná a jídlo se jí vychlazené. Zkuste 🙂
Kuchařka: toscana