
Suroviny
2 porce
- 1/4 kg vepřové panenky (nejlepší je libové vepřové)
- olej
- 1 cibule
- 2 menší kyselé okurky
- žlutá paprika (na kostičky)
- 8 cherry rajčat (na čtvrtky)
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- sladká chilli omáčka
- kečup (asi 2 lžíce)
- trochu láku z okurek
Postup přípravy receptu
-
Zatop v kamnech a rozehřej plotnu. V hlubší pánvi na oleji či jiné masti opeč cibuli (co ti kuchtík či kuchtička na kostičky pokrájeli).
-
I kus pokrájené flákoty přihoď a na pánvi dozlatova a měkka za míchání stálého peč.
-
Zeleninu veškerou na pánev pak vraž.
-
Dle chuti své a huby plechové dolaď (lákem jen lehce ochutiti, zato chilli omáčkou nešetřiti). Se skývou chleba podávati a mokem zlatým dobře zalévati.
Poznámka od kuchařky
Tak tuhle dobrotu jsme si dali na dovolené ve Vyšším Brodě, po absolvování opatovy turistické stezky. Když už jsme mysleli, že jsme zbloudili a v lese nás pozře divá zvěř, objevila se před námi hospůdka a v ní tahle jednoduchá lahůdka. Tato je sice trochu upravená dle domácích možností, ale výborná byla stejně.
Dobrá je i s rýží, bramborami, hranolkami…, jak kdo rád.