
- reklama -
Suroviny
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 3 plátky želatiny (zn. Dr. Oetker)
- 2 lžíce javorového sirupu
- Jahodový přeliv:
- 400 g mražených jahod
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička škrobu
Postup přípravy receptu
-
Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku, přimícháme javorový sirup a ohřejeme. Mléko nedovedeme k varu, stačí jen, aby bylo horké, pak hned odstavíme z tepla.
Želatinu vymačkáme od přebytečné vody a vhodíme do mléka. Mícháme, až se želatina rozpustí.
Rozdělíme do vhodných pohárků a dáme do chladu ztuhnout. -
Jahody vsypeme do kastrolu, přidáme lžíci hnědého cukru a zahříváme až k varu.
Lžičku škrobu zamícháme se lžící vody a vlijeme k jahodám.
Velmi krátce povaříme a vypneme. Necháme vychladnout a před podáváním navrstvíme na ztuhlou panna cotu v pohárcích.
Kuchařka: Angel 666