
- reklama -
Suroviny
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1/2 vanilkového cukru
- 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
- pomerančová kůra
- Pomerančový rozvar:
- 4 vetší pomeranče
- 2 lžíce krupicového cukru
- 50 ml vody
- špetka skořice
Postup přípravy receptu
-
Smetanu přivedeme k varu přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru a odstavíme z plotny.
-
Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a přidáme do smetany a rozmícháme.
-
Připravenou směs naléváme do formiček nebo malých mističek a dáme na noc ztuhnout do ledničky.
-
Po ztuhnutí vyklopíme na talířek přidáme pomerančový rozvar tj. (pomeranče oloupeme nakrajíme na kostičky a podusíme s cukrem a skořicí) můžeme ozdobit šlehačkou 🙂
Poznámka od kuchařky
Jako formičky používám nádobky od paštiky nebo protlaku, babička to uskladňuje tak jsem to alespoň dobře využila 🙂
Kuchař: luckaaa









