Panna Cotta s pomeranči

80
- reklama -

Suroviny

500 ml smetany ke šlehání
1/2 vanilkového cukru
1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
pomerančová kůra
Pomerančový rozvar:
4 vetší pomeranče
2 lžíce krupicového cukru
50 ml vody
špetka skořice

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu přivedeme k varu přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru a odstavíme z plotny.

  2. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a přidáme do smetany a rozmícháme.

  3. Připravenou směs naléváme do formiček nebo malých mističek a dáme na noc ztuhnout do ledničky.

  4. Po ztuhnutí vyklopíme na talířek přidáme pomerančový rozvar tj. (pomeranče oloupeme nakrajíme na kostičky a podusíme s cukrem a skořicí) můžeme ozdobit šlehačkou 🙂

Poznámka od kuchařky

Jako formičky používám nádobky od paštiky nebo protlaku, babička to uskladňuje tak jsem to alespoň dobře využila 🙂