Panna cotta s jahodami

106
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 plátky želatiny
200 ml smetany ke šlehání 30%
200 ml plnotučného mléka
80 g cukru
200 g jahod
1 sáček dortového želé

Postup přípravy receptu

  1. Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.

  2. Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravily podle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.

  3. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou) a necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

*Více fotek na: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…

*Jahody jsem naskládal do nakloněné skleničky, zalil želatinou a nechal zatuhnout. Potom jsem doplnil panna cottou.

*Panna cotta je italský dezert, v překladu „vařená smetana“ a toto je jedna z jeho variací.