
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 plátky želatiny
- 200 ml smetany ke šlehání 30%
- 200 ml plnotučného mléka
- 80 g cukru
- 200 g jahod
- 1 sáček dortového želé
Postup přípravy receptu
-
Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.
-
Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravily podle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.
-
Skleničku doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou) a necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
*Více fotek na: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
*Jahody jsem naskládal do nakloněné skleničky, zalil želatinou a nechal zatuhnout. Potom jsem doplnil panna cottou.
*Panna cotta je italský dezert, v překladu „vařená smetana“ a toto je jedna z jeho variací.
Kuchař: Miquel