- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg Pangasia (stačí ale tolik, kolik je vás na oběd)
- 6 brambor
- 2 mrkve
- 1/2 většího pórku
- 2 kysané smetany
- hrst pažitky
- hrst kopru
- hrst bazalky
- 20 dkg tvrdého sýru
- koření na ryby
- kmín
- sůl
- pepř
- máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme.
-
Na pánvi na másle opražíme nakrájenou mrkev z pórkem a tuto směs položíme na brambory.
-
Pangasiuse posolíme, posypeme rybím kořením a položíme na směs mrkvve a pórku.
-
Dáme zapéct asi na 15 minut do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
-
Mezitím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru, bazalky, pažitky (co máte rádi), trochu osolíme a opepříme, nastrouháme sýr, polijeme pangasia již předpečeného a pečeme ještě asi 40 minut.
Kuchařka: JanaDorazinova