Pangasius – závitky

46
- reklama -

Suroviny
4 porce

Cca 700 g pangasia
cca 100 g anglické slaniny vcelku
cca 100 g tvrdého sýru
sůl
bílý pepř
cca 70 g másla
petrželová nať
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Rybu necháme rozmrazit, osušíme a rozkrojíme na 2 – 3 cm proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme z obou stran a opepříme. Slaninu a sýr nakrájíme na hranolky, dáme na rybu a zavineme do rolky. Zajistíme párátkem (nevadí, když z jedné strany vyčnívá sýr se slaninou).

  3. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme závitky, posypeme posekanou petrželkou a pečeme v troubě (cca 20 min/200°C).

Poznámka od kuchařky

Hmotnost surovin berte opravdu s mírnou rezervou – nevážili jsme to, je to odhadem. :-/ A jak se říká – fantazii se meze nekladou. Klidně experimentujte. BTW, nám to chutnalo, sežrali jsme to komplet :-)))