Pangasius s cuketovo-patizonovým teplým salátem

46
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 filety ryby Pangasius dolnooký
1 žlutá cuketa
1 zelená cuketa
1 patizon
3 menší mrkve
olivový olej
smetana
hrubozrnná hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety pangasiuse osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou olivového oleje a uchováme teplé.


    Zobrazit celý recept

  2. Cukety (žlutou oloupeme má tvrdou kůru, zelenou neloupeme) nakrájíme bez jádřinců na kostičky.

  3. Patizon také zbavíme kůry a taktéž nakrájíme bez jadřince na kostičky.

  4. Mrkve nakrájíme na kolečka.

  5. Vše opečeme na olivovém oleji do měkka, přidáme jednu kávovou lžičku hrubozrnné hořčice, 1,5 dcl smetany, osolíme, opepříme a necháme projít varem. Podáváme jako přílohu (teplý salát) k opečeným filetům pangasiuse.

Poznámka od kuchařky

Colombo junior se jen olizoval. Já tuto zeleninu nemusím, ale není důvod potěšit chuťové pohárky jiných.