Pangasius rolky s moravskou klobásou a špekem

123
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks filety pangasia (lze i z jiné ryby)
4 ks moravské klobásy
špek
zelené koření na ryby (petržel, tymián, libeček)
sůl
50 g uzeného sýru
3 stroužky česneku
4 lžičky rajčatového protlaku (kečupu)
citronová šťáva
2 ks rajčat
zelená cibulka naťovka
máslo
olej
1 dcl bílého vína
1 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Filé necháme rozmrazit, osolíme, potřeme troškou protlaku ( kečupu ). Zlehka ho posypeme kořením na ryby a přidáme pár plátků česneku. Na každý kus ryby položíme silnější plátek špeku, přidáme plátky sýru a na nejslabší konec filé, dáme na čtvrtku pokrájenou klobásku.

  2. Směrem od klobásy zavineme a zpevníme párátkem. Rolky zlehka osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

  3. Na pánvi si rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje a na ní ze všech stran opečeme rolky. S nimi opečeme i zbylé klobásky pokrájené na čtvrtky. Ty po opečení uložíme stranou do tepla. K opečeným rolkám přisypeme zbytek nakrájeného česneku, podlijeme je vínem, vodou a na chvilku ( asi 5 minut ) je na mírném ohni dusíme přiklopené pokličkou.

  4. Poté rolky vyjmeme, šťávu si na pánvi zredukujeme do požadovaného množství, do šťávy vložíme na silnější plátky pokrájená rajčata a na kolečka nakrájenou zelenou cibulku. Dle potřeby šťávu dosolíme a dochutíme citronovou šťávou. Do hotového vložíme na prohřátí rolky a klobásky. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo dušená rýže.

Poznámka od kuchařky

Měli jsme chuť na rybu, ale nechtěli jsme žádnou exotiku a tak jsem použila ryze české suroviny.

Moravské labužnické klobásky jsou výborně ochucená uzenina a kupujeme je v Intersparu. Hodí se i na grilování.