
Suroviny
4 porce
- 4 ks filety pangasia (lze i z jiné ryby)
- 4 ks moravské klobásy
- špek
- zelené koření na ryby (petržel, tymián, libeček)
- sůl
- 50 g uzeného sýru
- 3 stroužky česneku
- 4 lžičky rajčatového protlaku (kečupu)
- citronová šťáva
- 2 ks rajčat
- zelená cibulka naťovka
- máslo
- olej
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl vody
Postup přípravy receptu
-
Filé necháme rozmrazit, osolíme, potřeme troškou protlaku ( kečupu ). Zlehka ho posypeme kořením na ryby a přidáme pár plátků česneku. Na každý kus ryby položíme silnější plátek špeku, přidáme plátky sýru a na nejslabší konec filé, dáme na čtvrtku pokrájenou klobásku.
-
Směrem od klobásy zavineme a zpevníme párátkem. Rolky zlehka osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
-
Na pánvi si rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje a na ní ze všech stran opečeme rolky. S nimi opečeme i zbylé klobásky pokrájené na čtvrtky. Ty po opečení uložíme stranou do tepla. K opečeným rolkám přisypeme zbytek nakrájeného česneku, podlijeme je vínem, vodou a na chvilku ( asi 5 minut ) je na mírném ohni dusíme přiklopené pokličkou.
-
Poté rolky vyjmeme, šťávu si na pánvi zredukujeme do požadovaného množství, do šťávy vložíme na silnější plátky pokrájená rajčata a na kolečka nakrájenou zelenou cibulku. Dle potřeby šťávu dosolíme a dochutíme citronovou šťávou. Do hotového vložíme na prohřátí rolky a klobásky. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo dušená rýže.
Poznámka od kuchařky
Měli jsme chuť na rybu, ale nechtěli jsme žádnou exotiku a tak jsem použila ryze české suroviny.
Moravské labužnické klobásky jsou výborně ochucená uzenina a kupujeme je v Intersparu. Hodí se i na grilování.