
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg Pangase
- libovolné koření na ryby (já jsem použila od Vitany)
- 100 g česnekového boku
- 6 větších žampionů
- 1 střední pórek
- 2 kelímky zakysané smetany
- 150 g uzeného sýra
- olej
Postup přípravy receptu
-
Rybu rozmrazíme a posypeme ji kořením na ryby.
-
Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno poklademe plátky česnekového boku a na něj nakořeněné rybí filety.
-
Zasypeme půlkolečky pórku a plátky žampionů.
-
Potřeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.
-
Zapékáme v troubě cca 40 minut na 200 stupňů. Prostě do krásné zlatavé barvy.
Poznámka od kuchařky
Není třeba solit, koření na ryby je slané dost.
Příloha – vařené brambory.
Kuchařka: dzungila