Pangasius pod peřinkou

73
- reklama -

Suroviny

1/2 kg Pangase
libovolné koření na ryby (já jsem použila od Vitany)
100 g česnekového boku
6 větších žampionů
1 střední pórek
2 kelímky zakysané smetany
150 g uzeného sýra
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybu rozmrazíme a posypeme ji kořením na ryby.

  2. Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno poklademe plátky česnekového boku a na něj nakořeněné rybí filety.

  3. Zasypeme půlkolečky pórku a plátky žampionů.

  4. Potřeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.

  5. Zapékáme v troubě cca 40 minut na 200 stupňů. Prostě do krásné zlatavé barvy.

Poznámka od kuchařky

Není třeba solit, koření na ryby je slané dost.

Příloha – vařené brambory.