Pangasius na másle a bylinkách

54
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 plátky Pangasia
1 velká cibule
1 velká lžíce másla (měla jsem Ramu máslovou)
1 lžíce čerstvé nasekané bazalky
1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
kmín
sůl
2 kávové lžičky Gustinu (jemný kukuřičný škrob)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pangase osolíme a cibuli nakrájíme na jemné proužky.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a přilijeme trochu oleje.

  3. Přidáme cibulku a asi 1 minutu na mírném ohni promícháváme.

  4. Potom po celé ploše pánve rozložíme Pangase, posypeme kmínem, bylinkami a nalijeme 250 ml vody ve které jsme rozmíchali 2 lžičky Gustinu.

  5. Promícháme a vaříme, dokud není ryba uvařená.

  6. Podle chuti dosolíme.

    Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Množství omáčky jsem dělala z dvojité dávky. Omáčky bylo poměrně dost, tak jsem množství v receptu ubrala na polovinu. Samozřejmě si můžeme množství vody a hustotu omáčky upravit.