Suroviny
- pangasius
- 1 limetka (kůra + šťáva)
- olej
- sůl
- čerstvě pomletý pepř
- cherry rajčata
- rukola
- Příloha:
- rýže
- cibule
- bílé víno (asi 1,5 dcl)
- vývar
- šafrán
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Jakoukoliv nádobu vytřeme olejem a položíme do ní plátky pangase a z obou stran ho osolíme, opepříme, postrouháme limetkovou kůrou a nakonec zakápneme limetkovou šťávou. Necháme alespoň 15 min. marinovat.
-
Poté zprudka opékáme na pánvi.(je potřeba krátce, ale zprudka, aby se nevysušil a byl křupavý).
-
K tomu si uděláme vedle na pánvi šery rajčata (zprudka opečeme po jedné straně až prasknou) – vyndáme a v pánvi lehce prohodíme rukolu a můžeme lehce osolit.
-
Příloha: Orestujeme cibulku na oleji, přidáme trochu šafránu a zalijeme vínem. Necháme ho vyvařit cca na 1/2 a nasypeme rýži a zalijeme vývarem. Vaříme dokud rýže nevystoupí nad vodu a poté dáme dodělat na 40min do předem vyhřáté na 180°, ale VYPNUTÉ trouby.
Poznámka od kuchařky
Recept je z pořadu Kuchařská pohotovost.
Já rýži děla na kari, protože jsem šafrán nesehnala, ale i tak to bylo moc dobré. Nebojte se, že by to bylo suché (kombinace rýže a pangase), rýže takto připravená byla pěkně „šťavnatá“.