Pangasius na limetkách s cherry rajčátky a rukolou….

52
- reklama -

Suroviny

pangasius
1 limetka (kůra + šťáva)
olej
sůl
čerstvě pomletý pepř
cherry rajčata
rukola
Příloha:
rýže
cibule
bílé víno (asi 1,5 dcl)
vývar
šafrán
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Jakoukoliv nádobu vytřeme olejem a položíme do ní plátky pangase a z obou stran ho osolíme, opepříme, postrouháme limetkovou kůrou a nakonec zakápneme limetkovou šťávou. Necháme alespoň 15 min. marinovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté zprudka opékáme na pánvi.(je potřeba krátce, ale zprudka, aby se nevysušil a byl křupavý).

  3. K tomu si uděláme vedle na pánvi šery rajčata (zprudka opečeme po jedné straně až prasknou) – vyndáme a v pánvi lehce prohodíme rukolu a můžeme lehce osolit.

  4. Příloha: Orestujeme cibulku na oleji, přidáme trochu šafránu a zalijeme vínem. Necháme ho vyvařit cca na 1/2 a nasypeme rýži a zalijeme vývarem. Vaříme dokud rýže nevystoupí nad vodu a poté dáme dodělat na 40min do předem vyhřáté na 180°, ale VYPNUTÉ trouby.

Poznámka od kuchařky

Recept je z pořadu Kuchařská pohotovost.

Já rýži děla na kari, protože jsem šafrán nesehnala, ale i tak to bylo moc dobré. Nebojte se, že by to bylo suché (kombinace rýže a pangase), rýže takto připravená byla pěkně „šťavnatá“.