![Pangasalát_5ffcdf590daf3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pangasalat_5ffcdf5902a6d.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 600 g pangasia
- citron
- 1 menší pórek
- 1 větší mrkev
- 1 červená paprika
- půlka žluté papriky
- 3 lžičky sušené petrželové natě nebo hrst čerstvé
- sůl
- koření na ryby
- mletý pepř
- sušený česnek
- olivový olej
- 200 g bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Rybu necháme rozmrznout, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut uležet.
-
Pak nakrájíme na kostičky, posypeme kořením, česnekem, lehce osolíme a na trošce oleje opečeme za stálého míchání dozlatova. Necháme vychladnout.
-
Pórek nakrájíme nadroboučko, papriky na malé kostičky, mrkev nahrubo nastrouháme. Všechno smícháme s vychladlou rybou, přidáme petržel, jogurt, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Necháme asi hodinu uležet. Podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným.
Poznámka od kuchařky
zdroj: Hana Knödler
Kuchař: jirka66