Pangasalát

42
- reklama -

Suroviny

600 g pangasia
citron
1 menší pórek
1 větší mrkev
1 červená paprika
půlka žluté papriky
3 lžičky sušené petrželové natě nebo hrst čerstvé
sůl
koření na ryby
mletý pepř
sušený česnek
olivový olej
200 g bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Rybu necháme rozmrznout, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut uležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak nakrájíme na kostičky, posypeme kořením, česnekem, lehce osolíme a na trošce oleje opečeme za stálého míchání dozlatova. Necháme vychladnout.

  3. Pórek nakrájíme nadroboučko, papriky na malé kostičky, mrkev nahrubo nastrouháme. Všechno smícháme s vychladlou rybou, přidáme petržel, jogurt, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Necháme asi hodinu uležet. Podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným.

Poznámka od kuchařky

zdroj: Hana Knödler