
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 filety pangasia
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 6-8 lžic hladké mouky
- 2 lžíce mléka
- hrst čerstvých nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, libeček, šalvěj)
- citrónová šťáva
- olej na smažení
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a naložíme do marinády, umíchané z mouky, vajec, bylinek, špetky soli a malého množství mléka – směs by měla ulpívat na mase.
-
Necháme pár hodin marinovat a potom zprudka smažíme ve vyšší vrstvě hodně rozpáleného oleje dozlatova. Smažíme z obou stran, přičemž při smažení první strany maso ještě rovnoměrně potřeme zbytkem bylinkové směsi.
Opečené maso přeskládáme do pekáčku a můžeme ještě asi 15 minut dopéct v troubě, abychom měli jistotu, že je ryba uvnitř hotová.
Kuchařka: Eliza