- reklama -
Suroviny
- 500 g ryby(filetů)
- 4 rajčata
- 2 velké barevné papriky
- 3 mladé cibulky
- 3 stroužky česneku
- 1 dcl bílého suchého vína
- provensálské koření
- černé olivy
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Filety lehce zakápneme citronem a necháme chvíli odstát.
-
Potom je osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
-
Rajčata spaříme, sloupneme a zbavíme jadérek.
-
Rybu posypeme provensálským kořením, přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme vínem a dusíme do změknutí.
-
Na závěr přidáme olivy a společně ještě krátce prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Lepší je použít čerstvé bylinky. Tento způsob se dá použít i na jinou rybu. Jako příloha je nejlepší bageta, nebo vařené brambory.
Kuchařka: maris