Pangas s dušenou kari zeleninou

79
- reklama -

Suroviny

3 brambory
1 hrníček mražené kukuřice
1 hrníček mraženého hrášku
1/2 hrníčku baby karotky
1/2 malé zelené cukety
1/2 malé žluté tykve
10 cm pórku
1 hrníček růžiček brokolice
máslo
kari
sůl
smetana
pangasius
olej
sůl
česnek
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme, vložíme všechnu zeleninu, očištěnou a nakrájenou na malé kousky a na mírném ohni dusíme doměkka. Vodu přiléváme jen mírně, mražená zelenina ji pustí dost.

  2. Ke konci ochutíme solí a kari podle chuti a podlijeme smetanou. Krátce provaříme.

  3. Pangase osušíme, osolíme, očesnekujeme, zakápneme citronem a sojovou omáčkou a na oleji opečeme.

Poznámka od kuchařky

Po včerejším vaření zbyla nezpracovaná část cukety, tykve a ryby, takže výsledkem je zase jiná úprava – a také nám chutnalo 🙂

Zeleninu lze libovolně kombinovat, možno použít i oblíbenou mraženou, jen k ní přidat kostičky brambor a koření….