Pangas na víně

89
- reklama -

Suroviny

olivový olej
2 plátky Pangase
1 velká cibule
1 malá mrkev
2 rajčata
15 dkg slaniny
10 brambor
1 dcl vína (může být bílé i červené)
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékacích misek vložíme alobal, dostatečně velký, aby se pak do toho zabalilo celé jídlo, případně použije pekáč a dáme dva alobaly vedle sebe.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi opečeme v olivovém oleji zprudka rybu, kterou jsme posypali kořením na ryby. Vložíme jí na dno alobalu. Ve zbytku oleje osmahneme cibuli nakrájenou podélně na půl kolečka a mrkev nakrájenou na malá kolečka.

  3. Opražené vložíme navrch ryby a posypeme nakrájenou slaninou. Rajčata nakrájíme na osminky a poklademe jimi vrch. Celé přelijeme vínem.

  4. Brambory uvařené ve šlupce (cca 30 minut) oloupeme a nakrájíme na kousky, kterými zakryjeme celou plochu. Posypeme kořením. Celé zabalíme do alobalu a dáme péci cca 20 minut.