- reklama -
Suroviny
- olivový olej
- 2 plátky Pangase
- 1 velká cibule
- 1 malá mrkev
- 2 rajčata
- 15 dkg slaniny
- 10 brambor
- 1 dcl vína (může být bílé i červené)
- koření na ryby
Postup přípravy receptu
-
Do zapékacích misek vložíme alobal, dostatečně velký, aby se pak do toho zabalilo celé jídlo, případně použije pekáč a dáme dva alobaly vedle sebe.
-
Na pánvi opečeme v olivovém oleji zprudka rybu, kterou jsme posypali kořením na ryby. Vložíme jí na dno alobalu. Ve zbytku oleje osmahneme cibuli nakrájenou podélně na půl kolečka a mrkev nakrájenou na malá kolečka.
-
Opražené vložíme navrch ryby a posypeme nakrájenou slaninou. Rajčata nakrájíme na osminky a poklademe jimi vrch. Celé přelijeme vínem.
-
Brambory uvařené ve šlupce (cca 30 minut) oloupeme a nakrájíme na kousky, kterými zakryjeme celou plochu. Posypeme kořením. Celé zabalíme do alobalu a dáme péci cca 20 minut.
Kuchařka: Semy.cz