Pánev pikant

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g brambor
400 g mletého masa (vepř.+ hovězí)
2 sladkokyselé okurky
1 dcl smetany nebo mléka
1 lžíce hořčice
100 g anglické slaniny
2 cibule
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme brambory a pokrájíme je na větší kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Slaninu rozdělíme na kostičky nebo proužky a vypražíme na troše oleje. Pak přidáme pokrájenou cibuli a necháme smažit do růžova.

  3. Přidáme mleté maso a vidličkou ho oddělujeme na co nejmenší kousky.

  4. Když je osmažené, přidáme kousky brambor a nadrobno pokrájené okurky, osolíme, opepříme, můžeme i dochutít kořením na mletá masa.

  5. Pak ve smetaně rozmícháme hořčici, zalejeme maso a krátce podusíme.

    Na talíři můžeme posypat pažitkou nebo bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Je to velmi jednoduché a rychlé jídlo, chutná teplé i studené.