- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřové panenky
- 1 papriková klobása
- 1 lilek
- 100 g mozzarelly
- 50 g strouhaného parmazánu
- 300 ml smetany ke šlehání
- olivy (druh podle chuti)
- koření na pizzu (dobré je od Kotányi)
- čerstvá bazalka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.
-
Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky nebo medailonky, osolíme, posypeme kořením na pizzu a spolu s kolečky klobásy zprudka orestujeme na oleji dohněda.
-
Maso odstraníme, rozložíme na dno vyššího pekáčku nebo zapékací misky a ve výpeku krátce opečeme osušený lilek, který poklademe na maso. Na každé kolečko lilku položíme kolečko mozzarelly a lístek čerstvé bazalky.
-
Vše zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali strouhaný parmazán (kolečka lilku by měla být pokryta touto směsí) a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 200°C.
Kuchařka: Eliza