Panenka zapečená na italský způsob

44
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g vepřové panenky
1 papriková klobása
1 lilek
100 g mozzarelly
50 g strouhaného parmazánu
300 ml smetany ke šlehání
olivy (druh podle chuti)
koření na pizzu (dobré je od Kotányi)
čerstvá bazalka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky nebo medailonky, osolíme, posypeme kořením na pizzu a spolu s kolečky klobásy zprudka orestujeme na oleji dohněda.

  3. Maso odstraníme, rozložíme na dno vyššího pekáčku nebo zapékací misky a ve výpeku krátce opečeme osušený lilek, který poklademe na maso. Na každé kolečko lilku položíme kolečko mozzarelly a lístek čerstvé bazalky.

  4. Vše zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali strouhaný parmazán (kolečka lilku by měla být pokryta touto směsí) a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 200°C.