Panenka z čuníka s nivovým dipem

50
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 větší vepřová panenka
8 plátků uzené slaniny
20 dkg sýru niva
1 dcl smetany
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme,a vetřeme sůl s pepřem a pokapeme olivovým olejem. Necháme cca 15 minut odležet.

  2. Mezitím si připravíme v kastrolku na kostičky nakrájenou nivu a tuto zalijeme smetanou, zahříváme a za pomocí metličky, až se sýr roztaví a spojí se smetanou, vytvoříme hustou omáčku (dip).

  3. Vepřovou panenku omotáme postupně plátky slaniny a převážeme provázkem. Rozpálíme olej na pánvi a zlehka dokola restujeme panenku.

  4. Jakmile slanina zezlátne cca 15 minut necháme maso zakryté pokličkou cca 5 minut dojít.

  5. Panenku poté nakrájíme na stejně tlusté plátky a na talíři přelijeme částečně nivovým dipem. Příloha brambory na všechny způsoby – dle chuti.