
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 větší vepřová panenka
- 8 plátků uzené slaniny
- 20 dkg sýru niva
- 1 dcl smetany
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme,a vetřeme sůl s pepřem a pokapeme olivovým olejem. Necháme cca 15 minut odležet.
-
Mezitím si připravíme v kastrolku na kostičky nakrájenou nivu a tuto zalijeme smetanou, zahříváme a za pomocí metličky, až se sýr roztaví a spojí se smetanou, vytvoříme hustou omáčku (dip).
-
Vepřovou panenku omotáme postupně plátky slaniny a převážeme provázkem. Rozpálíme olej na pánvi a zlehka dokola restujeme panenku.
-
Jakmile slanina zezlátne cca 15 minut necháme maso zakryté pokličkou cca 5 minut dojít.
-
Panenku poté nakrájíme na stejně tlusté plátky a na talíři přelijeme částečně nivovým dipem. Příloha brambory na všechny způsoby – dle chuti.
Kuchař: Colombo65









