Panenka ve slanině s pepřovou omáčkou

188
- reklama -

Suroviny

vepřová panenka
anglická slanina
sůl
1 lžíce celého pepře
30 g másla
1 lžíce hrubě drceného pepře
2 lžíce hladké mouky
250 ml vody
100 ml šlehačky
2 lžičky francouzské hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné špalíčky, osolíme, špalíčky obalíme anglickou slaninou a vložíme do pekáčku, posypeme celým pepřem, podlijeme trochu vodou a pečeme do měkka při 180°C.

  2. Na omáčku rozehřejeme máslo, promícháme s nadrceným pepřem, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Nakonec vlijeme šlehačku a vmícháme hořčici. Podáváme s gratinovanými brambory.