
- reklama -
Suroviny
- vepřová panenka
- anglická slanina
- sůl
- 1 lžíce celého pepře
- 30 g másla
- 1 lžíce hrubě drceného pepře
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 ml vody
- 100 ml šlehačky
- 2 lžičky francouzské hořčice
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné špalíčky, osolíme, špalíčky obalíme anglickou slaninou a vložíme do pekáčku, posypeme celým pepřem, podlijeme trochu vodou a pečeme do měkka při 180°C.
-
Na omáčku rozehřejeme máslo, promícháme s nadrceným pepřem, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Nakonec vlijeme šlehačku a vmícháme hořčici. Podáváme s gratinovanými brambory.
Kuchařka: Ivvettaa