Panenka v listovém těstě s křenovou omáčkou

76
- reklama -

Suroviny

1 balení listového těsta
600 g panenky
granulovaný česnek
černý pepř
sůl
olivový olej
máslo
hladká mouka (asi 1 vrchovatá lžíce)
100 ml smetany ke šlehání
trochu vody
2 lžíce křenu (strouhaného)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na čtyři porce (po cca 150 g), osolíme, opepříme a posypeme granulovaným česnekem. Začneme rozehřívat troubu na 200°C.

  2. V pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm opečeme ze všech stran – asi 10 minut. Otáčíme a mezitím vyválíme těsto. Opečené maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout.

  3. Masový výpek zaprášíme moukou, přidáme lžíci másla, vše prosmahneme, poté povolíme vodou a smetanou, osolíme a přidáme strouhaný křen. Vymícháme na hladkou omáčku, kterou budeme udržovat teplou.

  4. Porce masa zabalíme do adekvátně velkých plátů těsta, dobře utěsníme, poklademe na plech s pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca 20 minut. Hotové maso v těstě krájíme na šikmé plátky a podáváme s křenovou omáčkou a zeleninovým salátem.