- reklama -
Suroviny
- 1 vepřová panenka
- 200 g žampionů
- sůl a pepř
- olej
- 2 dl smetany
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
Postup přípravy receptu
-
Panenku očistíme a pokrájíme na asi 3 cm široké špalíčky. Ty prsty lehce poklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a panenku na něm zprudka z obou stran osmažíme. Panenku zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
-
Mezitím do pánve, kde se smažila panenka, dáme jemně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájené žampiony. Restujeme, dokud žampiony nezačnou zlátnout. Poté přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přilijeme smetanu a pozvolna dusíme do zhoustnutí. Panenku jsem podávala se žampiony a šťouchaným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD