Panenka se žampiony

84
- reklama -

Suroviny

1 vepřová panenka
200 g žampionů
sůl a pepř
olej
2 dl smetany
1 šalotka
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme a pokrájíme na asi 3 cm široké špalíčky. Ty prsty lehce poklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a panenku na něm zprudka z obou stran osmažíme. Panenku zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím do pánve, kde se smažila panenka, dáme jemně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájené žampiony. Restujeme, dokud žampiony nezačnou zlátnout. Poté přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přilijeme smetanu a pozvolna dusíme do zhoustnutí. Panenku jsem podávala se žampiony a šťouchaným bramborem.