- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 panenka (400-600 g)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 camembert
- 100 g anglické slaniny nakrájené na kostičky (já měla libovější)
- 1 lžíce oleje
- 50 g Nivy
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na medailonky cca 1-1,5 cm silné, osolíme a opepříme.
-
Na velké pánvi rozpálíme olej, dáme medailonky a opékáme několik minut z každé strany, aby byly téměř hotové.
-
Maso sesuneme na půlku pánve, na druhou dáme kostičky anglické slaniny a chvíli opékáme.
-
Vše zalijeme smetanou, přidáme camembert bez plísně (tu okrájíme) nakrájený na kousky, a nadrobenou Nivu (lze třeba i taveňák, místo jednoho sýra, nebo eidam, dle chuti). Necháme rozpustit, a chvíli vaříme.
-
Pokud je třeba, zahustíme trochou mouky (rovná 1 lžíce) rozmíchané v troše vody a ještě 5 minut povaříme.
Poznámka od kuchařky
Nejlépe chutná s bramborami.
Kuchařka: slavuska1