Panenka s nasládlou omáčkou

45
- reklama -

Suroviny

vepřová panenka (vepř. kýta, kuřecí prsa)
cibule
jablko
rajče
sladká smetana
olej
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Na medailonky nakrájenou panenku zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, pak maso osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli společně restujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přisypeme na kostičky nakrájené jablko a oloupené nakrájené rajče, zalejeme troškou vody nebo bujonu a společně dusíme do měkka.

  3. Až je maso hotové, vyjmeme jej, omáčku rozmixujeme, zjemníme smetanou a ochutíme postrouhaným muškátovým oříškem. Necháme chvilku povařit, vrátíme do omáčky maso a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je rozinková rýže.

Poznámka od kuchařky

Věděli jste, že muškátový oříšek má ve vyšších dávkách silné narkotické účinky a i ve středních dávkách může vést k potratu a poškození plodu? V malých dávkách však utišuje břišní bolesti a křeče, léčí astma, nespavost… Takže opatrně s ním!

Zdroj: Wikipedia