- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g vepřové panenky
- sůl
- mletý černý pepř
- olej
- 10 plátků slaniny
- 2-3 snítky tymiánu
- 2-3 snítky oregana
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme.
-
Plátky slaniny rozložíme vedle sebe a položíme na ně opečenou panenku. Přidáme tymián a oregano. Opatrně zabalíme a převážeme provázkem. Připravenou vepřovou panenku podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a při 175°C pečeme přibližně 12 minut.
-
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou či bramborami na libovolný způsob.
Kuchařka: Lenika