Panenka s bylinkami ve slanině

48
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g vepřové panenky
sůl
mletý černý pepř
olej
10 plátků slaniny
2-3 snítky tymiánu
2-3 snítky oregana

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky slaniny rozložíme vedle sebe a položíme na ně opečenou panenku. Přidáme tymián a oregano. Opatrně zabalíme a převážeme provázkem. Připravenou vepřovou panenku podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a při 175°C pečeme přibližně 12 minut.

  3. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou či bramborami na libovolný způsob.