
- reklama -
Suroviny
- Panenka s omáčkou:
- vepřová panenka
- sušené švestky
- drcený pepř
- sůl
- olivový olej
- tymián
- smetana ke šlehání
- niva
- Salát:
- směs listových salátů
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce oleje
- rajčata
- tofu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Panenku nařežeme na stejně velké „špalíčky“, do každého špalíčku uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sušenými švestkami. Špalíčky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji z obou stran.
Přendáme do pekáčku a necháme cca 10 -15 minut dojít v horké troubě. -
Po vytažení z trouby nalijeme výpek z panenky do pánve. Výpek zalijeme smetanou, přidáme na kusy pokrájenou nivu a při nižší teplotě ji necháme rozpustit. Omáčku dle chuti dosolíme, dopepříme a ochutíme tymiánem.
-
Směs listových salátů dáme do mísy, přidáme pokrájená rajčata a tofu. Promícháme zálivkou připravenou z medu, oleje a hořčice, dochucenou solí a pepřem.
-
Panenku podáváme např. s americkými brambory.
Kuchařka: Ivvettaa