Panenka na sušených rajčatech s cukrovým hráškem a mrkví

47
- reklama -

Suroviny

500 g vepřové panenky
2 větší červená jablka
Na marinádu:
olivový olej (cca 6 lžic)
hořčice Amora (cca 2 lžíce)
sušený medvědí česnek (nebo bazalka)
pepř
sůl
2 PL másla
2-3 PL sušených rajčátek
Na dušení:
2 PL olivového oleje
2 pokrájené šalotky
2 stroužky česneku
180 g lusků cukrového hrášku
2 mrkve (pokrájené na malé kousky)
libeček (nebo petrželka)
sůl
(citronová šťáva) z 1 citrónu
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky, jemně naklepeme a nařízneme okraje, prosolíme a dáme do menší misky. Smícháme olivový olej s hořčicí, medvědím česnekem (nebo bazalkou), pepřem a přidáme 2 PL sušených rajčátek. Touto marinádou maso přelijeme a promícháme. Misku s masem uzavřeme a dáme odležet do lednice na 2-3 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso vložíme s pekáčkem do trouby, posypeme čtvrtkami jablek, podlijeme trochou vývaru a pečeme doměkka.

  3. Asi 15 minut před vyndáním masa z trouby, přidáme plátky másla.

  4. Mezitím si při pečení masa připravíme zeleninu:
    V hrnci rozehřejeme olivový olej, vmícháme pokrájenou šalotku a orestujeme. Vložíme pokrájený česnek, zamícháme a přidáme mrkev, pokrájenou na špalíčky. Dusíme s trochou vývaru doměkka. Po chvíli přidáme pokrájené lusky cukrového hrášku a ještě chvíli dusíme. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, přisypeme nasekaný libeček nebo petrželku a ještě 5 minut podusíme.

Poznámka od kuchařky

Panenku i zeleninu podáváme s opečeným bramborem.