Suroviny
- vepřová panenka
- olivový olej
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- kuřecí vývar na podlití
- oříšek másla
- lžíce hladké mouky
- brambory (maličké brambůrky)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- kmín
- podravka
- baby karotka
- špagetová dýně
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- máslo
- olivový olej
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Panenku jsem odblanila, nakrájela na 4 špalíky a překrojila příčně napůl, nasolila, opepřila, zakápla olivovým olejem, nechala hodinu v lednici odležet.
-
Na rozpálené pánvi jsem panenku zprudka opekla, poté podlila mírně kuřecím vývarem (uschovávám si průběžně v mrazáku) a do změknutí jsem pod poklicí dusila.
-
Pro získání dobrého výpeku jsem do šťávy dala 2 lžíce plnotučné hořčice, povařila a pak jsem vmíchala máslo s hladkou mouku na kašičku, povařila.
-
Malinké brambůrky jsem pořádně omyla, rozkrájela na půlky, osolila, opepřila, okmínovala, posypala podravkou, zakápla olivovým olejem a vložila do rozpálené trouby, při 180°C jsem je pekla do změknutí.
-
Špagetovou dýni jsem omyla, nakrájela na 1 cm silné plátky, osolila, opepřila, posypala grilovacím kořením. Na rozpálenou pánev dala lžíci olivového oleje a nejdříve zprudka jsem plátky opekla, pak stáhla teplotu a pomalu opékala, dokud nezměkne a nechytne krásnou karamelovou barvu.
-
Baby karotku jsem dělala stejným postupem, ale na máslíčku. Podávala jsem s domácí tatarkou a brusinkovou omáčkou.