
- reklama -
Suroviny
2 porce
- vepřová panenka – silnější část
- 1 PL medové hořčice
- 2 PL neutrálního oleje
- snítka čerstvého tymiánu
- směs čtyř pepřů
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Silnější konec panenky nakrájíme na cca 2 prsty tlusté plátky, lehce jen hřbety prstů rozklepneme.
V misce smícháme medovou hořčici, trochu oleje, pepře, tymián.
Vložíme maso, lehce pomasírujeme a necháme tak 20 minut odpočívat. -
Rozpálíme pánev se silným dnem – vyzkoušíme dlaní kousek nad plochou pánve, vložíme maso. Cca 3 minuty na každé straně, do masa nepícháme, propečení zkusíme tlakem prstu. Vyjmeme na teplý talíř, výpek odvaříme trochou bílého vína, mezitím si maso odpočine.
-
Podáváme s oblíbenou přílohou, já s dýňovo-bramborovou kaší. Solíme až na talíři, já himálajskou růžovou solí.
Poznámka od kuchařky
Čím kvalitnější maso, tím méně toho při přípravě podle mne potřebuje…
Kuchařka: Eja57