Panenka na medové hořčici a tymiánu

74
- reklama -

Suroviny
2 porce

vepřová panenka – silnější část
1 PL medové hořčice
2 PL neutrálního oleje
snítka čerstvého tymiánu
směs čtyř pepřů
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Silnější konec panenky nakrájíme na cca 2 prsty tlusté plátky, lehce jen hřbety prstů rozklepneme.
    V misce smícháme medovou hořčici, trochu oleje, pepře, tymián.
    Vložíme maso, lehce pomasírujeme a necháme tak 20 minut odpočívat.

  2. Rozpálíme pánev se silným dnem – vyzkoušíme dlaní kousek nad plochou pánve, vložíme maso. Cca 3 minuty na každé straně, do masa nepícháme, propečení zkusíme tlakem prstu. Vyjmeme na teplý talíř, výpek odvaříme trochou bílého vína, mezitím si maso odpočine.

  3. Podáváme s oblíbenou přílohou, já s dýňovo-bramborovou kaší. Solíme až na talíři, já himálajskou růžovou solí.

Poznámka od kuchařky

Čím kvalitnější maso, tím méně toho při přípravě podle mne potřebuje…