Panenka bílý chřest

57
- reklama -

Suroviny

1 celá vepřová panenka
1 listové těsto
10 dkg anglické slaniny
10 bílých chřestů
2 velké žampiony
pepř
sůl
10 dkg másla
citron
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozvalíme. Na těsto položíme anglickou slaninu, potřeme houbovým pyré. Pyré vyrobíme tak, že hodíme do mixéru nakrájený žampion, přilijeme trochu oleje, posolíme, opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na houbovou pastu položíme panenku, kterou jsme posolili a popepřili. Zabalíme do těsta a těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 25 minut.

  3. Oloupaný chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru, plátkem másla a kolečkem citrónu. Podle tloušťky výhonků (pazochů) postačí doba 7 až 12 minut na jeho změknutí. Po uvaření chřest nesmíte ponořit do studené vody, jako se to dělá např. s brokolicí, která pod ledovou koupelí zazáří. Chřest by ztratil všechny vitamíny a oslabila by se jeho chuť. Chřest zabalíme na konec do šunky.