- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 ks vepřové panenky (cca 600 g)
- 2 lžíce másla
- 500 ml mléka
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 stroužek česneku
- 1 svazek bazalky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- česnekové koření s bylinkami (Kotányi)
Postup přípravy receptu
-
Panenku přepůlíme a potom každý kus ještě rozdělíme podélně na přibližně stejné kusy. Každý podélně nakrojíme tak, aby vznikly tři proužky, ale nedokrojíme.
-
Osolíme, opepříme, posypeme česnekovým kořením a zapleteme copánek, jehož konec spojíme párátkem. Potřeme olivovým olejem a necháme odležet.
-
Mezitím připravíme bešamel (zpěníme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme mlékem a za občasného prošlehávání povaříme 15-20 minut), který osolíme a ochutíme prolisovaným česnekem.
-
Nakonec přidáme jemně nasekanou bazalku. Odleželé maso opečeme na olivovém oleji ze všech stran (celkem asi 10 minut) a podáváme s bazalkovým bešamelem.
Kuchařka: Eliza