
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g chlebové mouky
- 200 ml vlažné vody
- 1/2 balíčku sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- hrubozrnná mořská sůl
- oregáno
- bazalka
- sušená rajčata
- olivy apod.
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, cukru a vlažné vody připravíme kvásek. Jakmile je kvásek hotový, spojíme ho s moukou, osolíme, přidáme olivový olej, bylinky nebo sušená rajčata (olivy) a vodu. Vodu přidáváme podle konzistence těsta tak, aby těsto bylo vláčné, ne tuhé.
-
Po vytvarování těsta do tvaru bochánku necháme těsto odpočinout na teplém místě cca 20 min. Bochánek pak vytvarujeme do požadovaného tvaru, potřeme olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí.
-
Pečeme v troubě na 195 °C cca 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :
Kuchařka: Susa