- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- Těsto:
- 530 g polohrubé mouky,
- 420 g vlažné vody
- 10 g droždí
- 1 čajová lžička soli
- Na pomazání:
- domácí sádlo
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Droždí dám rozpustit do teplé vody, mezitím smíchám mouku a sůl a zaliji droždím. Prohnětu a nechám 2-3 hod. kynout v teple.
-
Z těsta po vykynutí udělám malé bochánky, které dávám do pekáče jako buchty. Na každý podle tradice dělám křížek a potřu rozpuštěným sádlem a utřeným česnekem. Nechám ještě 1 hod. kynout. Asi půl hodiny před pečením zahřeji troubu cca na 250°C a vložím do ní nádobu s vodou, aby se vytvořila vlhkost.
-
Pampušky peču při cca 235°C asi 45 min.-1 hod.
Poznámka od kuchařky
Recept je od mé prababičky, která před válkou vyrůstala na Ukrajině a já si jako malá tento recept zamilovala.
Na potření můžete použít i jiná koření nebo semínka.
Kuchařka: Terez002