- reklama -
Suroviny
1 dávka (asi pět skleniček)
- 300 květů pampelišek
- 1 litr vody
- 1 kg cukru
- 2 citrony
Postup přípravy receptu
-
Natrhané květy necháme asi hodinku ležet, aby z nich vylezli broučci, pak je dáme do hrnce, přilijeme jeden litr vody, dva na plátky nakrájené citrony a povaříme asi deset minut.
-
Svařené bylinky odstavíme a necháme do druhého dne louhovat.
-
Výluh přecedíme, přidáme cukr a vaříme do požadované hustoty. Hotový med ještě teplý vlijeme do skleniček.
Poznámka od kuchařky
Hadí mlíčí, Pleška nebo Lucerny, tak se lidově nazývá pampeliška, neboli smetanka. Její účinky jsou detoxikační a pomáhá při zažívacích potížích. 🙂
Kuchařka: Terez002