Pampeliškové víno

61
- reklama -

Suroviny

1 litr pampeliškových květů
1,5 kg cukru
2 citrony
2 pomeranče
4 dkg droždí

Postup přípravy receptu

  1. Pampeliškové květy spaříme ve 2 1/2 l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod.

  2. Potom přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve.

  3. Svaříme 2 l vody a 1 ½ kg cukru-vychladíme a nalijeme na pampeliškový výluh.

  4. Potom 2 citrony a 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme přidáme do výluhu a vložíme droždí.

  5. Láhev nebo demižon přetáhneme celofánem a jehlou uděláme do celofánu vpichy.

  6. Na okně necháme asi 6 týdnů-až pomeranče a citrony klesnou ke dnu. Poté hadičkou stáčíme do láhví.

  7. Necháme v chladu odležet minimálně 3 měsíce. Ale nejlepší je 2 roky. Po této době je víno jemně perlivé.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od známé. Děláme každý rok .