
- reklama -
Suroviny
- 2 hrsti mladých listů pampelišky – pampelišky
- 1 hrst pažitky
- 2 lžíce másla
- 1/2 cibule
- 1-2 mrkve
- sůl
- špetka bílého pepře
- případně muškátový květ
- 500 ml vody – vývaru (bez glutamátu z kostky)
- 500 ml mléka
- 200 ml šlehačky – smetany na vaření (lze vynechat)
- kdo má rád – citron
Postup přípravy receptu
-
Na masle speníme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme mrkvu nastrúhanú na slzičkovom strúhadle.
-
Osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, prevaríme cca 5 minút, potom pridáme mlieko a smotanu, necháme prejsť varom a vypneme. Po chvíli státia vhodíme posekané púpavové listy a pažítku.
-
Kto má rád, na tanieri si pridá citrónovú šťavu.
Poznámka od kuchařky
Zbierame len mladé listy v čistom prostredí, odstránime hrubú časť a namočíme na pol hodinu do vody. Zbierame aj malé, úplne tuhé, nerozvinuté púčiky – poupata.
Kuchař: magdalenka









