
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 hrnek másla (225 g)
- 5 lžic chilli omáčky nebo tabasca
- 1 lžička pepře
- lžička česnekové pasty nebo sušeného česneku
- 2 hrnky mouky
- 2 lžičky papriky
- 2 lžičky cayenského pepře
- 2 lžičky soli
- 30 kuřecich křidélek ( pokojova teplota )
- rostlinný olej
Postup přípravy receptu
-
Do velke misy nasypeme mouku, papriku, kayesnky pepr, sul a vse promichame.
-
Na mirnem ohni v kastrolu si rozpustime maslo a pridame do nej chilli omacku, pepr, cesnek a dukladne promichame. Mix prelijeme do mensi misky a nechame trochu vychladnout, ale tak, aby nestuhl.
-
Kridelka obalime ve smesi mouky a pak ponorime do masloveho mixu a znovu obalime ve smesi mouky ( kridla musi mit pokojovou teplotu, jinak mix bude tuhnout a na kureti by nedrzel ). Obalena kridla odkladame na talir a nechame odlezet 60 – 90 minut v lednicce, aby se namarinovala.
-
Pote si rozpalime olej na vysokou teplotu a kureci kridelka smazime do hneda. Nekolikrat otacime. Po vyjmuti vysusime papirovym ubrouskem.
Kuchařka: KateTucker