
Suroviny
4 porce
- 600 g hovězí kližky
- 300 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžíce kečupu
- 150 g mrkve
- 150 g celeru
- 150 g žampionů
- 40 g sádla
- 1 lžíce sladké papriky
- mletý pepř
- sůl
- strouhaná kůra z 1 citrónu
- kapka octa
- svazek zelené petrželky
- trochu majoránky
- trochu tymiánu
- trochu kmínu
- špetka pálivé papriky
Postup přípravy receptu
-
Příprava: Jemně nasekáme oloupanou cibuli a česnek. Na hrubo nastrouháme citronovou kůru. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostky. Maso nakrájíme asi na 50 g kostky, které osolíme, opepříme a posypeme nakrájeným česnekem, citronovou kůrou, majoránkou, tymiánem a kmínem.
-
Na sádle ve velkém kastrolu opečeme dozlatova cibuli, přidáme sladkou a pálivou papriku, kečup a krátce opečeme. Přidáme maso, dobře opečeme, ochladíme kapkou octa, zalijeme vodou a za stálého podlévání dusíme asi hodinu pod pokličkou.
-
Očištěné rozčtvrcené žampiony, nasekanou petrželku a nakrájenou zeleninu pak přidáme k masu. Vše dohromady dusíme na mírném ohni do měkka. Můžeme ještě dochutit kořením. Tuto maďarskou specialitu podáváme co nejvíce teplou s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Vaříme s láskou