Pálfy guláš

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g hovězí kližky
300 g cibule
3 stroužky česneku
1/2 lžíce kečupu
150 g mrkve
150 g celeru
150 g žampionů
40 g sádla
1 lžíce sladké papriky
mletý pepř
sůl
strouhaná kůra z 1 citrónu
kapka octa
svazek zelené petrželky
trochu majoránky
trochu tymiánu
trochu kmínu
špetka pálivé papriky

Postup přípravy receptu

  1. Příprava: Jemně nasekáme oloupanou cibuli a česnek. Na hrubo nastrouháme citronovou kůru. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostky. Maso nakrájíme asi na 50 g kostky, které osolíme, opepříme a posypeme nakrájeným česnekem, citronovou kůrou, majoránkou, tymiánem a kmínem.

  2. Na sádle ve velkém kastrolu opečeme dozlatova cibuli, přidáme sladkou a pálivou papriku, kečup a krátce opečeme. Přidáme maso, dobře opečeme, ochladíme kapkou octa, zalijeme vodou a za stálého podlévání dusíme asi hodinu pod pokličkou.

  3. Očištěné rozčtvrcené žampiony, nasekanou petrželku a nakrájenou zeleninu pak přidáme k masu. Vše dohromady dusíme na mírném ohni do měkka. Můžeme ještě dochutit kořením. Tuto maďarskou specialitu podáváme co nejvíce teplou s houskovým knedlíkem nebo chlebem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Vaříme s láskou