- reklama -
Suroviny
- 1 naporcovaný králík
- 2 cibule
- 50 g slaniny
- 5 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- 1/4 l červeného vína
- 1 PL octa
- 1 PL cukru
- 2 PL hrozinek
- 2 PL sekaných mandlí
- sádlo
- trochu hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Jednu cibuli nakrájíme na proužky, přidáme bobkový list, kuličky pepře, zalijeme vínem, povaříme, přidáme porce králíka a necháme marinovat nejméně 5 hodin- nejlépe přes noc.
-
Druhou nakrájenou cibuli pak orestujeme se slaninou a králičí maso necháme okapat a zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou, necháme dusit tak 45 minut.
-
Mezi tím si nahřejeme ocet do kterého přidáme cukr, rozinky a posekané mandle.
-
Všechno chvíli povaříme a přidáme ke králíkovi a ještě dusíme až je maso měkké.
Poznámka od kuchařky
Takto upravený králík je velmi jemný a dobrý.
Zdroj: Co chutná v Evropě.
Kuchařka: Bibinka