Palermský králík

50
- reklama -

Suroviny

1 naporcovaný králík
2 cibule
50 g slaniny
5 kuliček pepře
1 bobkový list
1/4 l červeného vína
1 PL octa
1 PL cukru
2 PL hrozinek
2 PL sekaných mandlí
sádlo
trochu hladké mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli nakrájíme na proužky, přidáme bobkový list, kuličky pepře, zalijeme vínem, povaříme, přidáme porce králíka a necháme marinovat nejméně 5 hodin- nejlépe přes noc.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhou nakrájenou cibuli pak orestujeme se slaninou a králičí maso necháme okapat a zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou, necháme dusit tak 45 minut.

  3. Mezi tím si nahřejeme ocet do kterého přidáme cukr, rozinky a posekané mandle.

  4. Všechno chvíli povaříme a přidáme ke králíkovi a ještě dusíme až je maso měkké.

Poznámka od kuchařky

Takto upravený králík je velmi jemný a dobrý.

Zdroj: Co chutná v Evropě.