„Palec“ se slaninou

58
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 palce (konec vepřové panenky)
anglická slanina
sušená rajčata
bylinky
sůl
potravinářský provázek
olivový olej (na pečení)

Postup přípravy receptu

  1. Sušená rajčata rozmixujeme s bylinkami na pastu. Tou obalíme palce a necháme odležet (já nechal přes noc).

  2. Pak nakrájíme maso na špalíky cca 4 cm. Každý špalík obalíme slaninou a převážeme provázkem (moc neutahujeme, špatně by se maso propékalo). Lehce osolíme.

  3. Rozehřejeme olej, dáme na něj špalíky (řezem) a po každé straně zvolna pečeme cca 5 minut. Rozstřihneme provázek a servírujeme.

Poznámka od kuchařky

Bylinky použijeme jaké máme rádi. Já použil petržel, libeček oregáno a pažitku.