
- reklama -
Suroviny
4-5 palačinek
- sušené sojové mléko Zajíc asi 2 a 1/2 lžíce
- 3 dcl vody
- 3 lžíce ovesných vloček
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 dobře oddělený žloutek
- špetka soli
- 1 lžíce Fruktózy (ovocný cukr)
- 1 lžíce Fruktózy do
- pomixovaného ovoce:
- jahody
- borůvky
- minimální množství oleje na smažení
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmixujeme sojové mléko, přidáme vločky a fruktozu a necháme namočené přez noc. Pokud chceme palačinky na snídani, tak ráno přidáme hladkou mouku, žloutek, špetku soli a dobře promícháme.
-
Rozpálíme si pánev s kapičkou oleje a nejlépe po jedné palačince smažíme z obou stran dorůžova. Pod každou palačinku dáme kapku oleje.
-
Jahody, borůvky, nebo jakékoliv ovoce nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme se lžící ovocného cukru a v kastrůlku necháme projít varem.
-
Palačinky podáváme polité horkým ovocným rozvarem.
Poznámka od kuchařky
Recept je od Romany Važanské a je z řady dělená strava rostlinná.
Kuchařka: JanaDorazinova









