Suroviny
cca 10 palačinek
- 400 ml mandlového (rýžového, ovesného) mléka
- 1 vejce
- 185 g ovesné mouky
- 3 PL javorového sirupu
- špetka soli
- olej na vymaštění pánvičky
Postup přípravy receptu
-
Mléko smícháme s vajíčkem, špetkou soli, javorovým sirupem a postupně do něj vmícháme mouku. Vymícháme hladké těsto, které necháme chvilku odstát.
-
Pánvičku necháme rozehřát, vymažeme ji a smažíme palačinky. Jsou hotové poměrně rychle, je třeba je hlídat.
-
Polité sirupem agave jsou přímo luxusní.
Poznámka od kuchařky
Už dlouho jsem se chystala na palačinky z ovesné mouky, ale všude jsem našla jen recepty na palačinky z ovesných vloček. Tak jsem si vytvořila vlastní recept.
Co se týče množství javorového sirupu, je to individuální. Napřed jsem dala 2 lžíce, udělala jednu palačinku a ochutnala a pak jsem ještě jednu lžíci přidala. Je třeba vyzkoušet, jak moc sladké budou každému vyhovovat.
Javorový sirup se samozřejmě dá nahradit agave, rýžovým sirupem, jen bude třeba vykoušet množství, každý sladí jinak.
Je třeba je obracet rychle, můžou se trochu potrhat.