Palačinky z černé rýže a pohanky

69
- reklama -

Suroviny

30 g pohankové mouky
30 g mouky z černé rýže (Adveni)
150 ml rostlinného mléka
špetka prášku do pečiva
špetka soli
případně lžička cukru pro sladkou variantu

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky promícháme s práškem do pečiva a solí, případně i s cukrem. Poté přilijeme mléko a umícháme řidší hladké těsto bez hrudek. Necháme ho asi 30 minut odpočinout.

  2. Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na první palačinku ji lehce vytřeme olejem (používám kokosový). Doprostřed pánve nalijeme trochu těsta a rozetřeme ho do krajů. Smažíme, až kraje ztuhnou, poté palačinku otočíme a osmažíme ještě z druhé strany.

  3. Na další palačinky už olej do pánve nepřidávám.

Poznámka od kuchařky

Ač bez vajec, jsou tyto palačinky krásně pružné a můžete je bez obav překládat i rolovat. Hodí se jak na sladké, tak na slané použití.

Mouku z černé rýže nedávno uvedla na trh moje oblíbená firma Adveni Medical: http://www.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-plo…

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.