
- reklama -
Suroviny
- Na palačinky:
- mléko
- vejce
- hladká mouka
- sůl
- Zeleninová náplň:
- 200 g karotky
- 200 g pórku
- 200 g řapíkatého celeru
- 200 g kedlubny
- 180 g sterilovaná cukrová kukuřice
- 2 lžíce másla
- 1 dcl bílého vína (náhrada zeleninový vývar)
- sůl
- čerstvě umletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Palačinky připravíme podle základního receptu a necháme v teple.
-
Očistěnou zeleninu nakrájíme na proužky tenké jako zápalky.
-
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu s kukuřicí, krátce podusíme a zalijeme bílým vínem.
Na mírném plameni necháme asi 5 minut pod pokličkou dojít.
Pak osolíme a opepříme. -
Palačinky zatočíme do kornoutů a naplníme připravenou zeleninovou směsí.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Christa Schmedesová-Zdobení rychlé a lákavé
Kuchař: Jenda1