Suroviny
- 0,5 l polotučného mléka
- 2 vejce
- 250 g hladké mouky
- 100 g 90% šunky na plátky
- 250 g sýru Gouda
- pórek
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mléko a vejce smícháme ve větší misce a postupně dosypáváme mouku. Vše důkladně smícháme do tekutého těsta, ve kterém nejsou žádné hrudky. Dále nakrájíme na malé kousky pórek, šunku a bazalku a postupně přidáme do již hotového těsta.
-
Na sporáku řádně rozehřejeme pánev. Jakmile je rozehřátá, mašlovačkou na ni naneseme tenkou vrstvu oleje.
Ve chvíli, kdy má olej tu správnou teplotu, vlijeme do pánve pomocí naběračky dostatečné množství těsta, které vytvoří krásnou palačinku ve tvaru prakticky dokonalého kruhu.
Poté, co je dozlatova osmažena první strana, obrátíme pomocí vařečky nebo špachtle na druhou stranu a také ji smažíme dozlatova. -
Hotovou palačinku přendáme na talíř a posypeme již nastrouhaným sýrem (použijte sýr dle své chuti). Palačinku
srolujeme a ideálně zakryjeme poklopem, aby příliš rychle nechladla.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).