
Suroviny
- Těsto:
- hladká mouka
- mléko
- cukr
- vejce
- trocha soli
- Náplň:
- 2 kelímky zakysané smetany (husté)
- 1 plechovka jahodového kompotu
- 1 plechovka broskví
- moučkový cukr
- javorový sirup (med)
Postup přípravy receptu
-
Pro tenhle recept jsem našel inspiraci u Ainsley Harriota, jenom jsem ho upravil pro naše poměry. Těsto na palačinky je stejné, jak ho všichni znáte tedy mléko, hladká mouka, cukr, vejce a trocha soli. Já přidávám do těsta ještě trochu oleje a pak je můžu smažit bez tuku a nejsou potom tak vysušený.
-
Náplň: Zakysaná smetana, trocha moučkového cukru na oslazení a ovoce nakrájené na kousky, já dávám 1 plechovku jahod a 1/2 plechovky broskví (druhou půlku sním jen tak samotnou:).
-
Palačinky složíme do trojúhelníků a kapsu naplníme. Vršek můžeme pokapat trochou javorovýho sirupu, ale to je docela drahá věcička, nám bude stačit trocha obyčejného medu. Případně když nám zbude nějaký ovoce, tak šup s ním na ozdobu. Dobrou chuť. 🙂
Poznámka od kuchařky
foto bude až později