Palačinky s ovocem ala „Ainsley Harriott“

101
- reklama -

Suroviny

Těsto:
hladká mouka
mléko
cukr
vejce
trocha soli
Náplň:
2 kelímky zakysané smetany (husté)
1 plechovka jahodového kompotu
1 plechovka broskví
moučkový cukr
javorový sirup (med)

Postup přípravy receptu

  1. Pro tenhle recept jsem našel inspiraci u Ainsley Harriota, jenom jsem ho upravil pro naše poměry. Těsto na palačinky je stejné, jak ho všichni znáte tedy mléko, hladká mouka, cukr, vejce a trocha soli. Já přidávám do těsta ještě trochu oleje a pak je můžu smažit bez tuku a nejsou potom tak vysušený.

  2. Náplň: Zakysaná smetana, trocha moučkového cukru na oslazení a ovoce nakrájené na kousky, já dávám 1 plechovku jahod a 1/2 plechovky broskví (druhou půlku sním jen tak samotnou:).

  3. Palačinky složíme do trojúhelníků a kapsu naplníme. Vršek můžeme pokapat trochou javorovýho sirupu, ale to je docela drahá věcička, nám bude stačit trocha obyčejného medu. Případně když nám zbude nějaký ovoce, tak šup s ním na ozdobu. Dobrou chuť. 🙂

Poznámka od kuchařky

foto bude až později